«Είναι άλλο πράγμα η έλλειψη ρευστότητας και άλλο η ασφυξία που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην οικονομία». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής –Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού. 10.3.2015

«Η ανεξέλεγκτη πλέον αύξηση των φαινομένων άρνησης προμηθευτών του εξωτερικού να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις μας στις εισαγωγές ακόμη και πρώτων υλών  ξεπερνάει  τα όρια του προβλήματος έλλειψης ρευστότητας και αγγίζει επικίνδυνα αυτό που η αγορά αποκαλεί ασφυξία. Οι επιπτώσεις όμως θα είναι αλυσιδωτές σε όλη την παραγωγή και εμφανέστατες τελικά στην οικονομία.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής –Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός μεταφέροντας μηνύματα απογοήτευσης και αγωνίας από επιχειρήσεις  μέλη του Συνδέσμου για την διακοπή εισαγωγικών  διευκολύνσεων με τραπεζικές και άλλες εγγυήσεις από προμηθευτές εξωτερικού λόγω της εκκρεμότητας στην  δανειακή σύμβαση. 

 

«Επιβάλλεται, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, εμπέδωση θετικής ψυχολογίας   με σαφείς διαβεβαιώσεις για κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με την υπόθεση του χρέους και αποφυγή  ενός πιθανού ατυχήματος  στην οικονομία  ώστε να αποκατασταθεί η θετική ψυχολογία που επιδρά απόλυτα σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης.» 

Σύνδεση Μελών