Να προβληματισθούμε από σήμερα για θετική και όχι αρνητική ένταξη, στην εξωτερική και οικονομική μας πολιτική, του μεριδίου που, ίσως, μας αναλογεί στο προσφυγικό 3.3.2016

 


Αθήνα 3 Μαρτίου 2016

                                                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να προβληματισθούμε από σήμερα για θετική και όχι αρνητική ένταξη, στην εξωτερική και οικονομική μας πολιτική, του μεριδίου που, ίσως,  μας αναλογεί στο προσφυγικό. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

Τον κίνδυνο να μας βρει απροετοίμαστους το ενδεχόμενο εγκλωβισμού και στην Ελλάδα σοβαρού ποσοστού εκ των διακινουμένων προς την Ευρώπη  προσφύγων, επεσήμανε σε εισήγησή του προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς,  ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαθιός παρουσιάζοντας στοιχεία από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο κ. Μαθιός, τόνισε ότι όπως και στο μεταναστευτικό αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα χωρίς να αξιοποιήσουμε, όπως θα έπρεπε, τους οικονομικούς μετανάστες κινδυνεύουμε να αιφνιδιασθούμε και με το προσφυγικό.

Και πρόσθεσε ο κ. Μαθιός: «Η μοιραία εμπλοκή της Ελλάδας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο προσφυγικό θα πρέπει να συνδεθεί με την εξωτερική πολιτική, ως μοχλός πίεσης για τα προβλήματα χρέους,  αλλά και να αξιοποιηθεί αν ενταχθούν σωστά, στην κοινωνία και την οικονομία, οι πρόσφυγες που  κατά πάσα βεβαιότητα θα μείνουν εγκλωβισμένοι εντός των συνόρων μας. Οφείλουμε να προετοιμασθούμε για να μην αιφνιδιασθούμε από ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

* Με την παράκληση να δημοσιευθεί.