Όταν ακόμη πληρώνουμε 6 εκατ. ευρώ τις ζημιές από την Ειδομένη και ξεκινούν νέες επιχειρηματικές περιπέτειες από τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης πως να ελπίζουμε ακόμη και σε ανάκαμψη. Πολύ περισσότερο σε ανάπτυξη». 27.5.2016

 


Όταν ακόμη πληρώνουμε 6 εκατ. ευρώ τις ζημιές από την Ειδομένη και ξεκινούν νέες επιχειρηματικές περιπέτειες από τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης πως να ελπίζουμε ακόμη και σε ανάκαμψη. Πολύ περισσότερο σε ανάπτυξη». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.


«Η εξωστρέφεια αλλά και η βιομηχανική παραγωγή της χώρας είναι σε μεγάλη δοκιμασία. Οι συναλλαγές με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας εκτός Ελλάδος έχουν δοκιμασθεί από την έλλειψη ρευστότητας, από την χαλάρωση της αξιοπιστίας στις εγγυήσεις μέσω Τραπεζών, και από τα capital controls. Οι αντοχές μας μειώνονται. Οι δυνάμεις μας καταρρέουν. Μπορεί να μην είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιάς αλλά οφείλει να αποκαταστήσει τα προβλήματα ώστε να μην κλιμακωθούν. Κάτι πρέπει να γίνει.» 
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός μιλώντας για τα προβλήματα στις μεταφορές και από τα λιμάνια στο νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου κατά την πρώτη του συνεδρίαση.