Χρειάζεται πολιτική τόλμη για να επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα 7.9.2016


 

                                                                                                                                                                                                          Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2016
                             
                                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Χρειάζεται πολιτική τόλμη για να επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα». Δήλωση του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού.
«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όπως και οι σχεδιασμοί της αντιπολίτευσης από την ΔΕΘ πρέπει να έχουν ως συνισταμένη την  ανάγκη για τις πολιτικές και τις επιλογές εκείνες που θα επαναφέρουν την οικονομία στην κανονικότητα. Αυτό σημαίνει επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον με πραγματικές ευκαιρίες και όχι  ιδεοληψίες και ευχολόγια. Η επιχειρηματική κοινότητα περιμένει προγράμματα και χρονοδιαγράμματα για να ανταποκριθεί με τις τελευταίες δυνάμεις της απομένουν.»
Την άποψη αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιός μεταφέροντας την επιχειρηματική βούληση προς την πολιτεία εν όψει ομιλιών και εξαγγελιών από την ΔΕΘ για την νέα οικονομική περίοδο που δρομολογήθηκε ήδη.
Εξηγώντας τις θέσεις του αυτές ο κ. Μαθιός συμπλήρωσε ότι περιμένουμε, από τα όσα θα αναγγελθούν στην ΔΕΘ:
- Να σηματοδοτηθεί μια νέα πλατφόρμα επιλογών στην οικονομία που θα ανακόψει την αποεπένδυση και θα δώσει δυνατότητες με φορολογικά  κίνητρα και κατάργηση αντικινήτρων σε κινήσεις ανάκαμψης και παραπέρα εκσυγχρονισμού της παραγωγής.
- Ρεαλισμό με δημιουργία θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από μείωση του κράτους με αποκρατικοποιήσεις και περιορισμό δαπανών που θα επιτρέψουν περιθώρια αναπτυξιακής φορολογικής πολιτικής.
- Άνοιγμα της οικονομίας και στήριξη των τομέων εκείνων, όπως η οικοδομή και γενικότερα οι κατασκευές, που θα διευκολύνουν πολλαπλή δράση συνεισφέροντας και στην απασχόληση.
- Αποφάσεις για πραγματική ολοκλήρωση νόμων και παρεμβάσεων που θα παραμερίσουν την γραφειοκρατία σχηματοποιώντας ελκυστικό περιβάλλον για κάθε μορφής επένδυση και δράση ειδικά εκείνες της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.