Όσο δεν κλείνει η διαπραγμάτευση για το χρέος οι ευχές για ανάπτυξη δεν πιάνουν 9.12.2016

 

Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2016
                                  

                                
      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Όσο δεν κλείνει η διαπραγμάτευση για το χρέος οι ευχές για ανάπτυξη δεν πιάνουν». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.
«Οι  προσδοκίες, όλων μας, και οι ευχές για ανάπτυξη με αναστροφή της πορείας της οικονομίας εντός του 2017 δεν έχουν ούτε νόημα ούτε αντίκρισμα όσο έχουμε ανοικτά μέτωπα διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το ίδια και όσο παραμένει η εκκρεμότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ. Προέχει συνεπώς να αποκαταστήσουμε το κλίμα στην οικονομία και την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα. Διαφορετικά το 2017 δεν θα φέρει τα αναμενόμενα. Οι προβλέψεις, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι καθόλου αισιόδοξες για το 2017 και η  προοπτική της ανάπτυξη μοιάζει περισσότερο με επιθυμία.»
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός μιλώντας σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στην οποία εκτιμήθηκε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές.
Κοινή διαπίστωση των μελών του Δ.Σ., μετά από την παρουσίαση των δεδομένων από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μαθιό ήταν πως οι αναβολές στο κλείσιμο συμφωνίας, κατά την διαπραγμάτευση, καθώς και οι καθυστερήσεις στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων είναι παράγοντες που παγώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και δεν διευκολύνουν τον κεντρικό στόχο. Που δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα δυναμικό ξεκίνημα στις επενδύσεις. Άλλος δρόμος για ανάκαμψη δεν υπάρχει.

http://www.businessnews.gr/article/58763/svap-oso-den-kleinei-i-diapragmateysi-gia-hreos-oi-eyhes-gia-anaptyxi-den-pianoyn