Η ποσοτική χαλάρωση είναι αναγκαία αλλά μόνο ως ένας πνεύμονας για αναπνοή προς την ανάπτυξη. Ο άλλος πνεύμονας είναι η εμπιστοσύνη στην οικονομία και δεν πρέπει να χαθεί 13.2.2017

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2017

                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ποσοτική χαλάρωση είναι αναγκαία αλλά μόνο ως ένας πνεύμονας για αναπνοή προς την ανάπτυξη. Ο άλλος πνεύμονας είναι η εμπιστοσύνη στην οικονομία και δεν πρέπει να χαθεί» τονίζει ο πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

«Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση, η σύγχυση για την προθεσμία στην ποσοτική χαλάρωση μέσα σε αντιπαραθέσεων με επίκεντρο τις εκλογές, τα σενάρια Grexit και τις αντιθέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα προκαλούν επιφυλάξει και αρνητικό κλίμα για επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο κ. Δημήτρης Μαθιός, σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην οικονομία, και συμπλήρωσε:

«Στην φάση αυτή ούτε προγράμματα, ούτε χαλαρώσεις στην χρηματοδότηση, ούτε αναπτυξιακά σχέδια και μέτρα μπορούν να αποδώσουν αν το επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι πομπός αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για επενδύσεις και δράσεις. Η επιφυλακτικότητα που δημιουργεί η πολιτική ασάφειας με πολλαπλά σενάρια ακόμη και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα συνθέτουν εχθρικό μέτωπο απέναντι σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια. Επιβάλλεται πριν απ όλα να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία αλλά όχι με ευχές και επιθυμίες. Με πράξεις που να πείθουν».