Είναι χρέος και της Πολιτείας και των παραγωγικών δυνάμεων να αναβιώσουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και να αναδείξουμε την δυναμικότητά της. Να κάνουμε τον Πειραιά και πάλι το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής και ναυπηγικής ζώνης. 4.7.2017

 

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Είναι χρέος και της Πολιτείας και των παραγωγικών δυνάμεων να αναβιώσουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και να αναδείξουμε την δυναμικότητά της. Να κάνουμε τον Πειραιά και πάλι το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής και ναυπηγικής ζώνης.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός χαιρετίζοντας την ευρύτερη προσπάθεια να αναβιώσει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Στην ίδια τοποθέτησή του ο κ. Μαθιός επεσήμανε ότι είναι ασφαλώς σημαντικό να αναληφθούν και πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία του εμπορικού τμήματος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Με βήματα όπως αυτά και με αισιοδοξία ότι μπορούμε να ανακάμψουμε και να συμμετάσχουμε, ως βιομηχανική Ελλάδα, στο στοίχημα της Ευρώπης για βιομηχανική ανάπτυξη κατά 20%, θα φέρουμε και πάλι την οικονομία μας στην θέση που δικαιούται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης» πρόσθεσε ο κ. Δημήτρης Μαθιός.