Το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να γίνει θετικό και περισσότερο δεκτικό σε επενδύσεις όταν η Πολιτεία δείχνει διάθεση για συνεργασία. Και ως συνεργασία εννοείται κάθε μορφής διευκόλυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αναπτυξιακές ευκαιρίες 14.03.2018

 

Αθήνα 14 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να γίνει θετικό και περισσότερο δεκτικό σε επενδύσεις όταν η Πολιτεία δείχνει διάθεση για συνεργασία. Και ως συνεργασία εννοείται κάθε μορφής διευκόλυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αναπτυξιακές ευκαιρίες και νόμους όταν ζούμε περιόδους αδυναμιών κεφαλαίων λόγω έλλειψης ρευστότητας.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, μετά από διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις επιχειρήσεων-μελών που ζητούν παράταση του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 μέχρι το τέλος του 2018 για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να ανακόψουν την επενδυτική τους πορεία, λόγω των ορίων που θέτουν οι διατάξεις του νόμου.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μαθιός διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι είναι σε διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία από τα οποία έχει ζητήσει κατανόηση και συμπαράσταση όσο διαρκούν τα capital controls και η υποτονικότητα στην τραπεζική χρηματοδότηση λόγω χαμηλών αποταμιευτικών ρυθμών.