Η Ελλάδα έχει λύσεις για την εκτός μνημονίου εποχή της 02.08.2018

 

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα έχει λύσεις για την εκτός μνημονίου εποχή της. Λύσεις εντός της Ευρώπης, της Ευρωζώνης και των Ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης. Η βιομηχανική ανάκαμψη και η επαναβιομηχάνιση της χώρας είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες. Η υποδομή υπάρχει. Η επιχειρηματική βούληση και αποφασιστικότητα επίσης. Θεσμοί και χρηματοδοτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι κατεύθυναν την οικονομία εντός των μνημονίων, οφείλουν να παρακολουθήσουν τα πρώτα δύσκολα βήματά μας εκτός αυτών και εντός των ελεύθερων αγορών χρηματοδότησης. Η ανάπτυξη είναι δική μας υπόθεση και μπορούμε να την αναλάβουμε.

Τα παραπάνω σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στον θόρυβο που προκάλεσαν οι υπερβολές εκτιμήσεων και συστάσεων του ΔΝΤ για το χρέος και οι επιπτώσεις τους στο γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα, όπως τόνισε, κινείτε οριακά θετικά αλλά το έχει ανάγκη η χώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Αυτό που χρειάζεται η οικονομία της Ελλάδας, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, είναι εμπιστοσύνη και σταθερότητα στις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει βγαίνοντας στις αγορές. Βάσεις στις οποίες στηρίχθηκαν όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης.