ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αποφύγουμε την κατάθλιψη και την αγωνία που οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Υπογραφή συμφωνίας έστω και την τελευταία ώρα για την διάσωση της οικονομίας και την διατήρηση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων σε κατάσταση να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια. Δήλώση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς  κ. Δημήτρη Μαθιού.

Είναι εθνική και όχι απλά πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει και την δική της βούληση για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Το πρόβλημα της οικονομίας είναι εθνική υποχρέωση και καθήκον όχι μόνο προς τους πολίτες της χώρας αλλά και τις αυριανές γενεές. Η επιχειρηματική κοινότητα είναι σε θέση να συμπαρασταθεί στην πολιτεία για την ανάκαμψη και την ανόρθωση της οικονομίας αρκεί να προσδιοριστούν οι κατευθύνσεις και οι ορίζοντες της. Ορίζοντες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλίνουν από την Ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση.

Τα παραπάνω αποτελούν θέσεις του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού που θα αναλύσει σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου προκειμένου να εξετασθούν οι επιπτώσεις από τις  οικονομικές εξελίξεις και κυρίως από την αδράνεια του Τραπεζικού συστήματος λόγω των capitalcontrols.  Αναφερόμενος στην σημασία της συμφωνίας ο κ. Μαθιός τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει εθνική υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στους πολίτες και στους εργαζόμενους να διασφαλίζει το αύριο της χώρας εντός της Ευρώπης.