ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Με επιχειρηματίες και βιοτέχνες συναντήθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος αποδεχόμενος την πρόσκληση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρη Μαθιού, για να συζητήσουν τα καυτά προβλήματα των επιχειρηματιών που βάζουν λουκέτο ο ένας μετά τον άλλον.

Ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε υπέρμαχος του επιχειρείν, που όπως είπε, πρέπει να αποκτήσει τη θέση που πραγματικά του αξίζει, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με βασικό συνομιλητή τον επιχειρηματία. 

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και όλοι χρειάζεται και πρέπει να βάλουμε πλάτη. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Αυτό που είναι άποψή μου αλλά και πολλών άλλων στη ΝΔ, είναι ότι σε γενικότερο επίπεδο χρειάζονται αλήθειες όσο σκληρές και να είναι. Πρέπει να τελειώσουμε με τη λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης των προβλημάτων να σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος. Πρέπει να σκεφτόμαστε το καλό του τόπου.  Η μόνη λύση για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ανεργίας, την έλλειψη πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία και για να μπορέσει να πάει η οικονομία μπροστά, είναι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο βασικός συνομιλητής στο τραπέζι πρέπει να είναι οι επιχειρηματίες και η μεγάλη προσπάθεια της χώρας για να προσελκύσει επενδύσεις. Επενδύσεις που θα έρθουν και από το εξωτερικό ή σε συνεργασία των ντόπιων επιχειρηματιών με επιχειρηματίες από το εξωτερικό και να δώσουμε εργαλεία, δύναμη και κίνητρα σε όλους εσάς για να επιβιώσετε αλλά και για να μπορέσετε να σχεδιάσετε ένα καλύτερο μέλλον.»

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη δυσβάσταχτη φορολογία που έχει υποστεί ο επιχειρηματικός κόσμος και για τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική διάσταση του θέματος, δε θα έχουμε διορθωτικές κινήσεις άμεσα. Γιατί δε γίνεται, γιατί δεν μπορούμε. Μπορούμε όμως να βάλουμε κανόνες και να φτιάξουμε αυτά τα απλά τα καθημερινά που σας ενοχλούν και σας πειράζουν. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συζητήσεις για το πώς θα γίνουν τα βιοτεχνικά πάρκα, αν πηγαίνουν τα πουλάκια από το ένα δέντρο στο άλλο. Δε γίνεται να έρχεται η πολεοδομία και να σου βγάζει τον αδόξαστο για το πώς θα φτιάξεις την επιχείρησή σου ή τη βιοτεχνία σου. Όταν θα αναλάβει η ΝΔ την τύχη της χώρας όπως ελπίζω και πιστεύω στις 21 Σεπτέμβρη, θα έχουμε να κάνουμε μία διαχείριση επί καινούριων δεδομένων. Πολύ δύσκολα οικονομικά δεδομένα. Αυτό το βιώνετε και μέσα στις επιχειρήσεις σας. Πρέπει να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα και όχι ελλείματα,» τόνισε ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεργίας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι όταν βλέπω νέους ανθρώπους με προσόντα που έρχονται να βρουν μία οποιαδήποτε δουλειά. Και φυσικά εφόσον δεν υπάρχει παραγωγική διαδικασία και ελεύθερη οικονομία στοιβάζονται στα ταμεία ανεργίας και αισθάνονται «ανάπηροι» γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε στο σπίτι τους, ούτε στη χώρα τους. Είμαστε πολλοί άνθρωποι στη ΝΔ που θα αψηφήσουμε το πολιτικό κόστος και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε πάντα σεβόμενοι τους κανόνες. Έχω βαρεθεί να ακούω για το περιβάλλον, την πολεοδομία, την αρχαιολογία. Οφείλουμε και πρέπει να τιμούμε τα αρχαία μνημεία γιατί είναι η ζωντανή ιστορία μας, οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον γιατί ζούμε σε αυτό, αλλά για χάρη αυτών των ιδεοληψιών δεν μπορεί να χάνουμε το σήμερα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεργία.»

Κατά την συζήτηση, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων αναφέρθηκε και στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

«Γιατί ο Μειμαράκης ζητεί να μπουν όλοι; Για να επιμεριστεί το πολιτικό κόστος. Για να κάτσουμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να σταματήσουν οι αποσπάσεις, οι μετατάξεις, να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια. Σε ποια χώρα του κόσμου ο Πρόεδρος των εφοριακών είναι Υπουργός Οικονομικών; Αυτόν τον τύπο που στα πειθαρχικά δεν έχει καταδικάσει ποτέ κανέναν συνάδελφό τουτον έχουμε κάνει Υπουργό. Αρειανοί έρχονται και τα παίρνουν; Έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι «Οι επιχειρηματίες είναι  μισητά πρόσωπα στην κοινωνία. Πέρασε η εικόνα ότι κλέβατε το κράτος ότι συνεταιριζόσασταν με τον πολιτικό. Δεν έχει καταλάβει κανένας ότι με το που ανοίξεις το μαγαζί σου έχεις να πληρώσεις δεκάδες υποχρεώσεις. Ο κ. Τσίπρας αν είναι στην αντιπολίτευση θα είναι απέναντι και θα πετάει πέτρες. Εγώ πρέπει να καταφέρω επικοινωνιακά να περάσω αρχές και αξίες της κοινωνίας. Ο επιχειρηματίας να μην είναι μισητό πρόσωπο επειδή αυτός έχει δουλειά και δίνει δουλειά σε άλλους δέκα. Να μην έρχεται ο κάθε συνδικαλιστής και να λέει ‘’εδώ κάνω κουμάντο εγώ’’.Άμεσα η ΝΔ πρέπει να καταργήσει τους συνδικαλιστικούς νόμους. Τα θέλω σου είναι θέλω μου. Θα παλέψω να τα κάνει το κόμμα μου.»

Ο Βουλευτής υποστήριξε ακόμη ότι πιστεύει στην υγιή επιχειρηματικότητα και δεσμεύτηκε ότι 1 μήνα μετά τις εκλογές, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα ξανασυναντηθεί με τους επιχειρηματίες και θα υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους στο Κοινοβούλιο. 

«Εγώ θα είμαι δίπλα σας καταθέτοντας ερωτήσεις και επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο να υποστηρίζω τα δίκαια αιτήματά σας. Θέλω να ελπίζω ότι η ΝΔ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει αυτό που πρέπει και μπορεί. Εγώ προσωπικά, θα συνεχίσω να λέω την άποψή μου και θα υποστηρίζω αυτό που πρέπει να γίνει.»

Παρόντες στη συζήτηση, εκτός του προέδρου του ΣΒΑΠ Δημήτρη Μαθιού, ήταν οαντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΒΑΠ και πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων Νίκος Καραγεωργίου, ο εκπρόσωπος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» Κώστας Γεωργατζής, καθώς και επιχειρηματίες, που έθεσαν τους προβληματισμούς τους στον Βουλευτή.

Νωρίτερα, ο κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του Πειραιά Νίκο Μανεσιώτη και τη διοικητική επιτροπή του Συλλόγου, για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του Πειραιά αλλά και όλης της χώρας.

Όπως ανέφερε, τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος έχουν αυξηθεί με την αγορά ολοένα και να « στεγνώνει».

 

Ο κ. Κατσαφάδος έκανε λόγο για κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που κυριαρχεί παντού, δεσμευόμενος ότι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα θα είναι σε θέση να το αποκαταστήσει.