ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΡΟΣ ΣΒΑΠ

ΘΕΜΑ: ΣΒΑΠ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ . Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
Σε συνέχεια του από 22/7/2015 email σας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της από 28-6-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας",  όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, αντικατασταθεί και ισχύει, προβλέπεται η πραγματοποίηση συγκεκριμένων μόνο κατηγοριών συναλλαγών κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Επίσης, προβλέπεται η κατά προτεραιότητα έγκριση συγκεκριμένων συναλλαγών από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος.

Η υποβολή των αιτημάτων στην Επιτροπή για την έγκριση των κατά την παράγραφο 3 στοιχείο δ της ως άνω ΠΝΠ συναλλαγών, πραγματοποιείται μέσω της οικείας Τράπεζας κάθε φορά. Οι Τράπεζες υποβάλλουν τα αιτήματά τους, συνοδευόμενα από σχετική εισήγηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλείστε να υποβάλλετε το αίτημα μέσω της οικείας Τράπεζας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Σας προωθούμε το μήνυμα λόγω αρμοδιότητας.
Γραφείο Γενικού Γραμματέα
Οικονομικής Πολιτικής
Υπουργείο Οικονομικών
Νίκης 5-7, 101 80 Αθήνα