Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2014

"Η σοβαρότητα των προβλημάτων της βιομηχανίας δεν επιτρέπουν άλλους πειραματισμούς με το βαθύ κράτος"

Δελτία τύπου

Την έντονη ανησυχία τους για την επανεμφάνιση του κράτους και μάλιστα με διευρυμένες αρμοδιότητες παρεμβάσεων προς τις επιχειρήσεις ώστε να εξισορροπηθεί η προσπάθεια πάταξης της γραφειοκρατίας εξέφρασαν με αγωνιώδη τρόπο τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, σε χθεσινή συνεδρίαση υπό την προεδρεία του κ. Δημ. Μαθιού.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την παγίδευση τους ακόμη μία φορά στο κράτος και μάλιστα με το πρόσχημα της απλοποίησης των διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις.

Μιλώντας για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημ. Μαθιός τόνισε: «η πάταξη της γραφειοκρατίας δεν είναι αίτημα της βιομηχανίας αλλά υποχρέωση της πολιτείας.  Η χώρα έχει ανάγκη επενδύσεις για να οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και να βοηθήσει στην απασχόληση πράγμα που σημαίνει απελευθέρωση κάθε δυνατότητας προσέκλυσης επενδυτών.  Όταν όμως καταργεί την γραφειοκρατία και μετατρέπει σε αστυνομική δύναμη με δικαιώματα υπέρογκων προστίμων και κατασχέσεων της περιουσίας των επενδυτών τότε το μόνο που ζητάς είναι ο διωγμός των επενδύσεων. Όταν επιτρέπεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αναζητούν προσωπικά δεδομένα και να εισχωρούν ως εισαγγελική δύναμη ακόμη και στα σπίτια των επιχειρηματιών επιτρέποντας την κατάργηση και του οικογενειακού ασύλου δεν είσαι χώρα επενδυτικών ευκαιριών αλλά χώρα-παράδειγμα προς αποφυγή. Το πρόβλημα της διαφθοράς ανήκει και πάλι στην πολιτεία, η οποία έχει υποχρέωση να το επιλύσει και όχι να το διογκώσει. Το νομοσχέδιο των απλοποιήσεων της γραφειοκρατίας θέλει επανεξέταση σε όλα τα σημεία του.  Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς θα επιμείνει για μια πολιτική που θα είναι πραγματικό κίνητρο προς τις επενδύσεις και τους επιχειρηματίες μέσα σε ένα περιβάλλον κράτους δικαίου και όχι αστυνόμευσης».

 

Ο βουλευτής τομεάρχης ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης  του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΒΑΠ.

Τα παραπάνω θέματα μαζί με όλα όσα απασχολούν την βιομηχανία αναπτύχθηκαν από τον Δ.Σ. και στον βουλευτή κ. Γιώργο Σταθάκη τομεάρχη ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσεκλήθη από το Δ.Σ. του ΣΒΑΠ και παρευρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση.

Στην συζήτηση που ακολούθησε με τον κ. Σταθάκη διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις για την οικονομία, τις επενδύσεις και την φορολογική πολιτική. Ο κ. Σταθάκης ανέλυσε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για λύσεις σε θέματα της οικονομίας καθώς και τις σκέψεις που επικρατούν ώστε το φορολογικό σύστημα να είναι εργαλείο και για την ανάπτυξη. Ο κ. Σταθάκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ. και συμφώνησε για την ανάγκη διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα.