Αθήνα 22 Μαιου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Χαμηλοί φορολογικοί συνελεστές και σταθερό φορολογικό καθεστώς είναι κατώφλι για την ανάπτυξη. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημ. Μαθιού.

Δελτία τύπου«Η ανάπτυξη απαιτεί την παρουσία και συμβολή τριών συγκεκριμένων παραγόντων. Αναπτυξιακή ψυχολογία που διαμορφώνει μόνο ένα θετικό επιχειρηματικό κλίμα. Σταθερά μακρόχρονο φορολογικό καθεστώς με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Και απλές διαδικασίες για την έγκριση των επενδύσεων μέσα σε μια αναπτυξιακής λογικής οικονομική πολιτική».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας μέχρι το 2021 που έγιναν προχθές από τον  πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά,  τονίζοντας επίσης ότι, «Τόσο οι στόχοι όσο και η φιλοσοφία του κυβερνητικού προγράμματος είναι απολύτως ορθοί και ρεαλιστικοί. Σε ότι αφορά όμως την φορολογία πρέπει να υπογραμμισθεί από την μία πλευρά ως ιδιαίτερα εύστοχη η απόφαση για την μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15% και του ΦΠΑ στο 12% αλλά και από την άλλη ότι η εφαρμογή των αποφάσεων πρέπει να είναι άμεση και να συνοδεύεται από ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς μακρόχρονης διάρκειας».

Ελπίζουμε ότι, η εφαρμογή του σχεδίου θα είναι άμεση και τα φορολογικά κίνητρα που εξαγγέλθηκαν θα αποτελέσουν αντικείμενο συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος  πρόσθεσε ο κ. Μαθιός.