Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2014

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χρηματοδότηση της οικονομίας και η ρευστότητα στην αγορά πρέπει να είναι η επικύρωση της επιβράβευσης της υγείας του Τραπεζικού συστήματος της χώρας. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

 

Δελτία τύπου«Η επιβεβαίωση της ιδιαίτερα ικανοποιητικής θέσης του Τραπεζικού μας συστήματος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κεφαλαιακή επάρκεια και των ελληνικών Τραπεζών αποτελεί το πρώτο χειροπιαστό στοιχεία για ελπίδες προς το όραμα της ανάπτυξης».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στα αποτελέσματα των stress tests της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόσθεσε:

«Τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας με τα πρώτα θετικά στοιχεία ανάπτυξης εντός του 2014 απαιτούν συναγερμό και ένταση σε κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη μέσα στον επόμενο χρόνο. Το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να γνωρίσει καλύτερες ημέρες εάν και το πολιτικό κλίμα βοηθήσει με κατανόηση των αναγκών της οικονομίας. Πρώτο βήμα μαζί με την χρηματοδότηση και από τον Τραπεζικό τομέα θα πρέπει να είναι η επανεξέταση του φορολογικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την πάταξη της γραφειοκρατίας και τις απλοποιήσεις των διαδικασιών που θα επιτρέψουν προσέλκυση επενδύσεων».