Αθήνα 31 Οκτωβρίου 2014
                                                       

                                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ρύθμιση των οφειλών έχει χαρακτήρα ανάγκης και δικαιοσύνης αλλά όχι αναπτυξιακό που έχει ανάγκη η χώρα. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

Δελτία τύπου«Η φιλοσοφία του αποκλεισμού από την ρύθμιση των οφειλών όσων  οφείλουν 1 εκατομμύριο ευρώ ή περισσότερο σε συνδυασμό με την πρακτική όσοι χρωστούν λίγα, έως 15.000 ευρώ να πληρώνουν σε πολλές δόσεις, ενώ όσοι χρωστούν πολλά, περισσότερα από 15.000 ευρώ να πληρώνουν σε λιγότερες δόσεις μπορεί να αναλύεται ορθά από τεχνοκρατική άποψη αλλά δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ειδικές ανάγκες της οικονομίας. Πολύ δε περισσότερο στους αναπτυξιακούς της στόχους»  υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου με θέμα την νομοθετική ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο.
Επιχειρηματολογώντας στην άποψη του αυτή ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Κάθε πρωτοβουλία για ρύθμιση προβλημάτων στην οικονομία πρέπει να έχει ως βάση την διπλή σημερινή έκτακτη ανάγκη των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομικών στόχων. Την κάλυψη της ρευστότητας που θα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή όσο ο Τραπεζικός τομέας και οι δημόσιες επενδύσεις απέχουν από την χρηματοδότηση της οικονομίας. Την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν με νέα κεφάλαια στις απαιτήσεις της ανάπτυξης και στην εθνική μας υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το εντονότατο κοινωνικό αλλά και οικονομικό πρόβλημα της ανεργίας. Ελπίζουμε ότι, η κυβέρνηση επανεξετάζοντας την ρύθμιση στις λεπτομέρειες της εφαρμογής της, θα προχωρήσει σε εύστοχες παρεμβάσεις και προς την κατεύθυνση που υποδεικνύουμε».